Softwareleveranciers BRON

Als softwareleverancier moet u ervoor zorgen dat uw software voldoet aan de eisen van DUO. Zo kunnen scholen optimaal gegevens uitwisselen tussen hun leerlingenadministratiesysteem (LAS) en het Basisregister Onderwijs (BRON).

Programma van eisen en leveringsafspraken

In het Programma van Eisen (PvE) en de leveringsafspraken staat aan welke eisen uw software moet voldoen. Op basis van het PvE kunt u het leerlingenadministratiesysteem (LAS) aanpassen.

Veilige uitwisseling van gegevens

Voor een veilige uitwisseling van gegevens tussen het LAS en BRON is een beveiligingscertificaat nodig. DUO maakt gebruik van ODOC-certificaten. ODOC staat voor OCW Digitaal Onderwijscertificaat. Het ODOC-certificaat voldoet aan de Edukoppeling, de digitale berichtenstandaard binnen het onderwijsveld. Kijk voor meer informatie over de ODOC-certificaten op Beveiligingscertificaat aanvragen.

Nieuwe softwareleveranciers

Bent u een nieuwe softwareleverancier? Neem dan contact op met de helpdesk BRON. We kunnen u informeren over de eisen waaraan uw organisatie en uw software moet voldoen voor de uitwisseling van leerlinggegevens met BRON.

Vragen?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze helpdesk. Onze medewerkers zorgen ervoor dat uw vraag bij de juiste contactpersoon terechtkomt.