Verzuim

De school signaleert dat een leerling ongeoorloofd verzuimt. Daardoor kan de gemeente in actie komen. De leerplichtambtenaar helpt om de leerling zo snel mogelijk weer naar school te laten gaan.

Informatie voor softwareleveranciers

Voor een optimale gegevensuitwisseling is het van belang dat scholen en gemeenten werken met software die aan de eisen van DUO voldoet.

PKI-certificaat

Een PKI-servicecertificaat wordt gebruikt om de retourberichten van de webservice te voorzien van een handtekening. DUO maakt gebruikt van het PKI-servicecertificaat 'identity.duo.nl'.

Het certificaat is van het type G3. Het heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. De Intermediate authority is KPN BV PKIoverheid Organisatie Server CA - G3 en de root authority is de Staat der Nederlanden.

Veldtestomgeving verzuim

Gebruik de handleiding SRV-testomgeving voor softwareleveranciers bij het testen van de softwarepakketten voor SRV (sluitende registratie verzuim).

Service-aanbod verzuim

Het service-aanbod gaat over de machinekoppeling tussen scholen, DUO en RMC-regio's en gemeenten. Stuur een mail naar srvketentest@duo.nl om het service-aanbod op te vragen.