Verzuim

Informatie voor softwareleveranciers

Voor een optimale gegevensuitwisseling is het van belang dat scholen en gemeenten werken met software die aan de eisen van DUO voldoet.

PKI-certificaat

Een PKI-servicecertificaat wordt gebruikt om de retourberichten van de webservice te voorzien van een handtekening. DUO maakt gebruikt van het PKI-servicecertificaat 'webservice.duo.nl'.

Het certificaat is van het type G3. Het heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. De Intermediate authority is KPN BV PKIoverheid Organisatie Server CA - G3 en de root authority is de Staat der Nederlanden.

Software as a Service (SaaS)

Vanaf februari 2020 worden de beveiligingscertificaten vernieuwd. DUO maakt vanaf dat moment gebruik van Software as a Service (Saas). Saas voldoet aan de Edukoppeling, de digitale berichtenstandaard binnen het onderwijsveld. Het verzuimregister sluit in februari aan op Edukoppeling versie 1.3 In de overgangsperiode zijn zowel het PKI-certificaat als de Edukoppeling als ingang beschikbaar.

Wilt u toegang tot de veldtest met Edukoppeling? Stuur dan een e-mail naar srvketentest@duo.nl

Veldtestomgeving verzuim

De handleiding SRV-testomgeving voor softwareleveranciers wordt op dit moment herzien. Zodra de nieuwe handleiding beschikbaar is, vindt u hem hier.

Serviceaanbod verzuim

In het Serviceaanbod verzuim staat welke diensten DUO levert voor het ondersteunen van het verzuimsysteem. Het serviceaanbod is gemaakt voor softwareleveranciers van scholen en gemeenten. Stuur een mail naar srvketentest@duo.nl om het serviceaanbod op te vragen.