Wijzigen of verwijderen afnamegroep

U kunt de afnamegroep op 2 manieren wijzigen: handmatig of door een aangepaste afnamegroep in te lezen. In het scherm met detailgegevens van de afnamegroep kunt u bovendien de afnamegroep verwijderen.

Wijzigen afnamegroep

  • Bij een status ‘ingepland’ van de afnamegroep kunt u alles nog wijzigen, behalve het geselecteerde examen. Is er een verkeerd examen geselecteerd, dan moet u de afnamegroep verwijderen en opnieuw inplannen.
  • Vanaf 84 uur voor de afname wordt de afnamegroep gedistribueerd naar de afnameomgeving. Als u op de dag van afname nog dingen wilt wijzigen, verifieer dan eerst bij de afnameleider of de afnamegroep nog niet is vrijgegeven.
  • Is de afnamegroep nog niet vrijgegeven dan kunt u alle gegevens nog wijzigen, behalve het geselecteerde examen, de afnamedatum en de afnamemodus.
  • Is de afnamegroep vrijgegeven, maar is er nog niemand gestart met de afname? Dan kan de afnameleider de afname weer blokkeren. U kunt dan alsnog wijzigingen aanbrengen.

Op de afnamedag kunt u geen kandidaten meer toevoegen aan een bestaande afnamegroep, of hieruit verwijderen. Wilt u op de afnamedag nog kandidaten inplannen? Maak dan een nieuwe afnamegroep voor de betreffende kandidaten.

Ingeplande kandidaten die niet aan een afname kunnen deelnemen, kunt u in de afnamegroep laten staan. Deze kandidaten behouden de status ‘Niet gestart’. Na het afsluiten van de afnamegroep kunt u deze kandidaten opnieuw inplannen.

Handmatig wijzigen van de afnamegroep doet u in het scherm met detailgegevens van de afnamegroep. Sluit daarna de afnamegroep en ververs de pagina. De status van de afnamegroep is nu bijgewerkt.

Wilt u een afnamegroep wijzigen door een nieuw planningsbestand in te lezen? Zorg dan dat het groeps_id_import gelijk is aan dat van het eerder ingelezen bestand.

Wijzigen afnameleider

De afnameleider kunt u nog aanpassen zolang geen enkele kandidaat gestart is met de afname. Ga naar het scherm met de detailgegevens, kies 'Wijzigen' en selecteer een andere afnameleider. De toegang van de eerdere afnameleider tot de afnamegroep wordt geblokkeerd. De nieuwe afnameleider wordt per e-mail geïnformeerd en kan inloggen op de afnamemonitor en de afnamegroep overnemen.

Verwijderen afnamegroep

In het scherm met detailgegevens van de afnamegroep kunt u de afnamegroep verwijderen. Na distributie kunt u de afnamegroep niet meer verwijderen.

Contact

U kunt uw vraag telefonisch of per mail stellen.

Mailen

Stel uw vraag via helpdeskfacet@duo.nl. Vermeld daarin uw instellingscode. We beantwoorden uw mail binnen 2 werkdagen.

Bellen

U kunt ons bellen op 050 599 99 25 op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur.

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee