Naar Home

Contact opnemen

U wilt zo snel mogelijk een betrouwbaar antwoord op uw vraag. Via 'Vraag en antwoord' kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vragen voor andere organisaties

Soms moet u voor uw vraag bij DUO zijn, soms bij een andere organisatie. DUO kan geen vragen beantwoorden over uw DigiD, OV-chipkaart of zorgtoeslag. Ook voor inburgeren moet u naar een andere website.

Meest gestelde vragen op dit moment

Waarom krijg ik minder aanvullende beurs?

Meestal heeft dit te maken met een hoger inkomen van uw ouders. In 2017 keken we naar hun inkomen van 2015. In 2018 kijken we naar hun inkomen van 2016. Hadden uw ouders in 2016 een hoger inkomen dan in 2015? Dan is dat waarschijnlijk de reden dat u minder aanvullende beurs krijgt.

Andere redenen kunnen zijn:

  • U bent van opleiding veranderd.
  • Er is iets gewijzigd in de situatie van uw broer of zus.
  • Uw woonsituatie is veranderd van uitwonend naar thuiswonend.
Ik zit in het laatste jaar van mijn opleiding. Wat moet ik regelen?

Stopt u met studeren of gaat u nog een vervolgopleiding doen? Vul de wijzigingshulp in en u weet binnen een minuut wat u moet regelen.

Wanneer kan ik mijn studentenreisproduct aan mijn ov-chipkaart koppelen?

Het koppelen kan vanaf 6 weken voordat uw recht op het studentenreisproduct ingaat.

Als u studiefinanciering hebt aangevraagd, krijgt u een welkomstpakket van de klantenservice ov-chipkaart. Daarin staat uitgelegd hoe u uw studentenreisproduct koppelt aan uw persoonlijke ov-chipkaart.

Hebt u nog geen welkomstpakket ontvangen? En uw recht op het studentenreisproduct gaat binnen nu en 6 weken in? Log in met uw DigiD op http://www.studentenreisproduct.nl/. Daar geeft u het nummer van uw ov-chipkaart door om uw studentenreisproduct koppelen.

Vraag en antwoord

In onze kennisbank kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Geef aan welke situatie voor u geldt en kies een vraag.

Persoonlijk contact

Ter informatie

Neemt u contact op namens iemand anders? Regel dan eerst een machtiging.