Naar Home

Contact opnemen

U wilt zo snel mogelijk een betrouwbaar antwoord op uw vraag. Via 'Vraag en antwoord' kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vragen voor andere organisaties

DUO kan geen vragen beantwoorden over uw DigiD of OV-chipkaart. Voor inburgeren moet u naar een andere website. Informatie over kinderopvang staat op DUO Zakelijk.

Meest gestelde vragen op dit moment

Wat is de ouderbijdrage?

Heeft uw kind een aanvullende beurs aangevraagd, dan berekenen we de ouderbijdrage om de hoogte van de aanvullende beurs van uw kind te bepalen. Dit bedrag betalen we niet aan u, maar wordt in mindering gebracht op de maximale aanvullende beurs van uw kind. Dat betekent dat uw kind dit gedeelte van de aanvullende beurs niet krijgt uitbetaald.

De ouderbijdrage is het bedrag dat u op basis van uw inkomen zou kunnen bijdragen aan de studie van uw kind. U bent niet verplicht om de ouderbijdrage aan uw kind(eren) te betalen. Of en hoe u bijdraagt, is tussen u en uw kind(eren).

Ik heb mijn diploma behaald. Waarom is mijn studieschuld niet lager geworden?

Als u binnen de diplomatermijn van tien jaar uw diploma haalt, zetten we uw lening prestatiebeurs om in een gift. Deze omzetting vindt plaats in de maand januari nadat u uw diploma heeft gehaald. U krijgt hierover half januari een bericht. Tot die tijd ziet u de lening prestatiebeurs nog als schuld op uw bericht staan. Meer informatie vindt u op de pagina Diploma behaald.

Universitaire bachelor of associate degree
Hebt u een diploma voor een universitaire bachelor of associate degree behaald? Dan wachten we met omzetten tot u ook een master of hbo-bachelor hebt afgerond.

Gaat u geen vervolgopleiding doen? Dan zetten we uw voorlopige lening om in het jaar voordat u moet beginnen met aflossen. Wilt u dat de omzetting eerder gebeurt, neem dan contact met ons op.

Hoelang heb ik recht op het studentenreisproduct?

Doet u mbo 1 of 2? Dan krijgt u het reisproduct zolang u staat ingeschreven op dit niveau. Doet u niveau 3 of 4, dan krijgt u maximaal 7 jaar reisproduct.

Voor hbo of universiteit krijgt u het reisproduct voor de officiële duur van uw opleiding. Doet u langer over uw opleiding, dan krijgt u nog maximaal 1 jaar een studentenreisproduct. In de meeste gevallen hebt u dus 5 jaar recht op een studentenreisproduct. U kunt langer recht krijgen als u een master gaat doen.

Ik studeer niet het hele jaar. Moet ik dan het volledige lesgeld betalen?

Soms kunt u een gedeelte van het lesgeld terugkrijgen. Of u hoeft een deel niet te betalen. Kijk op de pagina Lesgeld terugkrijgen voor meer informatie.

Vraag en antwoord

In onze kennisbank kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Geef aan welke situatie voor u geldt en kies een vraag.

Regel het online

Telefonisch kunt u geen wijzigingen doorgeven.

Klopt er iets niet in uw persoonlijke gegevens, log dan in op Mijn DUO. Bij 'Mijn berichten' staat vaak meer uitleg en ziet u precies hoe u geregistreerd staat. Bewijsstukken uploaden kan ook in Mijn DUO.

Persoonlijk contact

Neemt u contact op namens iemand anders? Regel dan eerst een machtiging.

Wat vind je van de website?
Verbergen Sluiten

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag beter maken. Help je ons verder? Het duurt ongeveer een minuut.

Ja, ik doe mee