Naar Home

Contact opnemen

U wilt zo snel mogelijk een betrouwbaar antwoord op uw vraag. Via 'Vraag en antwoord' kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Komt u er niet uit? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Vragen voor andere organisaties

Soms moet u voor uw vraag bij DUO zijn, soms bij een andere organisatie. DUO kan geen vragen beantwoorden over uw DigiD, OV-chipkaart of zorgtoeslag. Ook voor inburgeren moet u naar een andere website.

  • DigiD

    Wachtwoord, activeringscode

Veelgestelde vragen over bericht studiefinanciering in 2018

Waarom krijg ik minder aanvullende beurs?

Meestal heeft dit te maken met een hoger inkomen van je ouders. In 2017 keken we naar hun inkomen van 2015. In 2018 kijken we naar hun inkomen van 2016. Hadden je ouders in 2016 een hoger inkomen dan in 2015? Dan is dat waarschijnlijk de reden dat je minder aanvullende beurs krijgt.

Andere redenen kunnen zijn:

  • Je bent van opleiding veranderd.
  • Er is iets gewijzigd in de situatie van je broer of zus.
  • Je woonsituatie is veranderd van uitwonend naar thuiswonend.
Waarom is mijn aanvullende beurs nog niet berekend?

Waarschijnlijk is het inkomen van (een van) je ouders nog niet bij ons bekend. Voor 2018 hebben we het inkomen van 2016 nodig. Dit inkomen vragen we automatisch op bij de Belastingdienst.

Hebben je ouders nog niet zo lang geleden aangifte gedaan van hun inkomen in 2016? Dan is dit inkomen misschien nog niet vastgesteld door de Belastingdienst. Zodra het inkomen van je ouder(s) bij ons bekend is, kunnen we je aanvullende beurs alsnog berekenen. De gemiste bedragen krijg je dan alsnog uitbetaald.

Mijn aanvullende beurs is nog niet berekend. Wat kan ik doen om toch meer studiefinanciering te krijgen?

Als je aanvullende beurs nog niet is berekend, dan kun je tijdelijk (extra) lenen. Een lening vraag je aan via Mijn DUO

Je kunt na de berekening en uitbetaling van je aanvullende beurs zelf kiezen of je het geleende bedrag direct wilt terugbetalen. Doe je dit binnen 3 maanden, dan betaal je geen rente. 

Leen je maximaal, dan verrekenen wij het bedrag dat je nog te goed hebt aan aanvullende beurs automatisch met de lening. De opgebouwde rente over dit verrekende bedrag wordt dan direct al kwijtgescholden.

Vraag en antwoord

In onze kennisbank kunt u op de meeste vragen zelf het antwoord vinden. Geef aan welke situatie voor u geldt en kies een vraag.

Regel het online

Klopt er iets niet in uw persoonlijke gegevens, log dan in op Mijn DUO. Bij 'Mijn berichten' vindt u vaak meer uitleg en ziet u precies hoe u geregistreerd staat. Bewijsstukken uploaden kan ook in Mijn DUO.

digid Inloggen Mijn DUOInloggen Mijn DUO

Persoonlijk contact

Neemt u contact op namens iemand anders? Regel dan eerst een machtiging.