Landelijk Register Kinderopvang

Het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) ondersteunt gemeente en GGD bij het uitvoeren van de Wet kinderopvang.

Trainingen

DUO verzorgt de basisknoppentraining LRK en de basisknoppentraining GIR Handhaven. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) geeft ook een aantal trainingen.

Trainingen DUO

DUO verzorgt de basisknoppentraining LRK en de basisknoppentraining GIR Handhaven voor medewerkers die nog niet eerder met het LRK en GIR Handhaven hebben gewerkt. U krijgt algemene uitleg over de verschillende partijen in de kinderopvang. Er wordt geen wet- en regelgeving behandeld. U krijgt opdrachten en oefent daarmee in de trainingsomgeving van LRK en GIR Handhaven.

Aanmelden basisknoppentraining DUO

U kunt zich opgeven voor een training van DUO via helpdesk-kinderopvang@duo.nl. Vermeld uw naam, functie, mailadres, naam van uw organisatie. Geef ook aan welke trainingen u wilt volgen: LRK, GIR Handhaven of beide.

In 2019 zijn er op de volgende datums nog trainingen:

  • donderdag 19 september (vol)
  • dinsdag 19 november

De trainingen zijn gratis en worden in Utrecht gegeven.

Trainingen VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten geeft samen met DUO training over het LRK. De wet- en regelgeving en het gebruik van het LRK worden behandeld.

De VNG geeft ook een aantal trainingen met uitsluitend de wet- en regelgeving rondom handhaving. U kunt kiezen uit een basistraining en een training voor gevorderden. Meer informatie over de trainingen vindt u op de site van de VNG.