Lesgeld betalen

Nadat u bent ingeschreven bij school, krijgt u van DUO de lesgeldrekening.

Hoe wilt u het lesgeld betalen?

U kunt het lesgeld voor 2023-2024 op verschillende manieren betalen:

In 1 keerBetaalbaarheid In termijnenIn termijnen betalen Door iemand andersIneens betalen

€ 1.357,- zelf betalen.

9 termijnen van € 150,78 via automatische incasso.

In 1 keer of in 9 termijnen van € 150,78 via automatische incasso.
Het betalingsverzoek komt half september. Betaal via iDEAL in Mijn DUO. Of gebruik de betaalgegevens op de lesgeldrekening. Vraag aan in Mijn DUO of met het formulier Aanvraag termijnregeling lesgeld. Dit kan vanaf half september.

In 1 keer: Gebruik de betaalgegevens op de lesgeldrekening.

In 9 termijnen: Vul het formulier Aanvraag termijnregeling lesgeld in. Geef in Mijn DUO aan dat iemand anders betaalt en upload het formulier.

In termijnen

Kiest u voor betaling in termijnen? Dan betaalt u het lesgeld in 9 gedeeltes van € 150,78. Het bedrag wordt elke maand automatisch van uw rekening afgeschreven, rond de 25e. De 1e termijn schrijven we af in de 1e maand na uw aanvraag. U kunt niet kiezen voor meer of minder termijnen, of voor andere betaalmomenten.

Hoeveel betalen en wanneer

U krijgt na uw aanvraag een bericht. Daarin staat precies hoeveel u betaalt en wanneer. Uiteraard staat het ook in Mijn DUO.

Dus bijvoorbeeld:
Voor 1 oktober aangevraagd: 9 termijnen van 25 oktober tot en met 25 juni. 
Voor 1 november aangevraagd: 9 termijnen van 25 november tot en met 25 juli.

Incasso overgeslagen

Als een incasso een keer niet lukt, sturen we u een betalingsverzoek. Hiermee kunt u de achterstand betalen.

Vergoeding lesgeld

Hebt u studiefinanciering of tegemoetkoming scholieren en krijgt u een aanvullende beurs of toelage? Dan zit in dit bedrag ook een vergoeding voor het lesgeld. Deze vergoeding is ongeveer € 100,- per maand. Krijgt u geen aanvullende beurs of toelage, dan krijgt u ook geen vergoeding voor het lesgeld.  

Alleen als u voltijds vavo doet, krijgt u de vergoeding niet uitbetaald. In plaats daarvan verrekenen we het bedrag met uw lesgeld. Blijft er dan nog wat lesgeld over? Dan moet u dit zelf betalen, in termijnen of in 1 keer. U krijgt hierover bericht.