In het kort

Inburgeren

Zoekt u informatie over inburgeren? Of over het inburgeringsexamen? Ga dan naar inburgeren.nl Link opent externe pagina .

Het staatsexamen Nt2 is een landelijk examen voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als 2e taal leren. DUO neemt alle Nt2-examens af, namens het College voor Toetsen en Examens (CvTE). Het CvTE is verantwoordelijk voor de organisatie, de ontwikkeling en inhoud van de staatsexamens Nt2. Op de site van het CvTE Link opent externe pagina vindt u informatie over het Diploma Staatsexamen Nt2, de inhoud van de examens, advies over voorbereiding en oefenexamens.

Waarom een Nt2-diploma?

De Staatsexamens Nederlands als tweede taal (Nt2) zijn de landelijke taalexamens voor anderstalige volwassenen die het Nederlands als tweede taal leren. Zij kunnen met het Diploma Staatsexamen Nt2 laten zien dat zij de Nederlandse taal voldoende beheersen om in Nederland te kunnen werken of studeren. Wilt u Nt2-examen doen voor uw inburgering of naturalisatie tot Nederlander? Kijk dan voor meer informatie op inburgeren.nl Link opent externe pagina .

2 programma's

Er zijn 2 examenprogramma's: programma I en programma II.

U kiest voor programma I als u vakgericht werk wilt gaan doen, of daarvoor een opleiding wilt volgen. Programma II is het programma dat u volgt als u werk op hbo- of universitair niveau wilt doen, of daarvoor een opleiding wilt volgen. Beide programma’s bestaan uit 4 examenonderdelen: Lezen, Luisteren, Spreken en Schrijven. Alle examens maakt u achter de computer.

Examenoproep

U moet geld betalen voor het examen. Als we uw betaling hebben gekregen, krijgt u 2 weken voor uw examen een brief: de examenoproep. U kunt dan meedoen aan het examen. Als er fouten in de examenoproep staan, mail dan naar nt2@duo.nl. Hebt u de examenoproep 10 dagen voor uw examen nog niet gekregen? Neem dan contact op met DUO: mail naar nt2@duo.nl of bel 050-599 89 33 (kies optie 1).

Legitimeren

Een geldig legitimatiebewijs is verplicht. U kunt helaas niet meedoen aan het examen als u uw legitimatiebewijs bent vergeten. Heeft u geen geldig legitimatiebewijs? Neem dan contact op met DUO: mail naar nt2@duo.nl of bel 050-599 89 33 (kies optie 1).

Contact

  • Heeft u een vraag over de organisatie van de examens, neem dan contact op met DUO: mail naar nt2@duo.nl of bel 050-599 89 33 (kies optie 1). Houd uw examennummer bij de hand.
  • Heeft u een vraag over de inhoud van de examens, neem dan contact met het Steunpunt Staatsexamens Nt2: mail naar info@staatsexamensnt2.nl of bel 020-525 38 44.
  • Voor informatie over inburgeren, naturaliseren of uw lening, gaat u naar www.inburgeren.nl Link opent externe pagina . Of u kunt bellen naar: 050-599 96 00.
  • Voor meer informatie over de examens en het examenrooster, gaat u naar www.staatsexamensnt2.nl Link opent externe pagina .
Verbergen Sluiten
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee