Home StageStagiair Internationale Diensten

Stage bij Internationale Diensten

Bachelor of master wo, Groningen

Loop stage bij Internationale Diensten

Als stagiair werk je mee op de afdeling Internationale Diensten. Deze afdeling heeft een adviserende en coördinerende rol binnen DUO voor internationale aangelegenheden. Ze is het aanspreekpunt voor informatie over internationale ontwikkelingen. Hiervoor volg je Europese beleidsontwikkelingen op de voet. Dit doe je door het lezen en analyseren van nieuwe commissievoorstellen, de input van experts te verzamelen, om zo via het departement te reageren op fiches en consultaties of plaats te nemen in interdepartementale overleggen. Dit alles voor van het vormgeven van de internationale strategie van DUO en in sommige gevallen de Nederlandse positie ten opzichte van de Europese Commissie.

Stageperiode

We zoeken een stagiair per januari of februari 2023 voor een periode van 5 of 6 maanden, voor 32 uur per week.

Wat ga je doen?

Je takenpakket is divers:

  • Je volgt Europese beleidsontwikkelingen op de voet en houdt je bezig met onderwerpen als internationalisering en studentenmobiliteit.
  • Een groot deel van de ontwikkelingen zal bestaan uit digitaliseringsonderwerpen zoals Single Digital Gateway, Data Gouvernance Act, Cybersecurity en Artificial Intelligence. Je houdt je bezig met de impact daarvan op DUO. Voorkennis van de specifieke digitaliseringsonderwerpen is niet noodzakelijk.

Wat breng je mee?

  • Bij voorkeur zit je in de eindfase van een wo-studie (bachelor of master) die raakvlakken heeft met de politieke en internationale werkomgeving.
  • Je bent leergierig, nieuwsgierig en hebt een open instelling.
  • Je bent flexibel en kunt snel schakelen in verband met de variatie aan zowel taken als onderwerpen.
  • Je bent analytisch sterk en communicatief makkelijk en vaardig.
  • Je kunt goed organiseren en bent diplomatiek.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend in zowel woord als schrift.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een onvergetelijke werkervaring binnen de overheid. Je maakt van dichtbij Europese beleidsvorming mee en krijgt inzicht in het besluitvormingsproces. Je maakt deel uit van een team van 13 collega’s met verschillende disciplines. Daarnaast word je intern actief begeleid door de senior beleidsadviseur Internationale Diensten/EU-coördinator.

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag bij een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair werk je zowel vanuit huis als op kantoor. Er zijn daarnaast verschillende activiteiten en workshops waaraan je kunt deelnemen, zoals onze gezellige borrels en bijeenkomsten, die we altijd speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk introductieprogramma.

Stagevoorwaarden

Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.

Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 586,80
32 € 521,60
28 € 456,40
24 € 391,20
20 € 326,00
16 € 260,80

Solliciteer

Kun je niet wachten om vanaf december 2022 deze functie te vervullen? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar stagebureau@duo.nl, onder vermelding van stagevacaturenummer: DUO-stageFEB2023/01. Je hoort dan zo spoedig mogelijk van ons.

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met pauline.coppes@duo.nl