Home StageHbo Stagiair Business, IT & Management

Hbo stagiair Business, IT & Management

Business of IT & Management gerelateerde studie, hbo in Groningen

Stagelopen bij team Cloud Migratie Support Team

DUO gaat al haar 800 technische maatwerkapplicaties migreren naar een Cloud Platform gebaseerd op Kubernetes en Openshift. DUO doet dit omdat een deel van de onderliggende techniek eind 2021 End-Of-Life bereikt. De applicaties verhuizen dus van een op servers gebaseerde omgeving naar een op containers gebaseerde omgeving. Als stagiair draag jij jouw steentje bij in de voorbereidende trajecten van deze grote en complexe migratie. Sta jij te popelen om aan de slag te gaan bij een team dat zich gaat bezighouden met een grootschalig verandertraject en waarbij jij gaat werken met nieuwe technieken, dan is dit iets voor jou!

Wat ga je doen?

Je gaat als derdejaars Stagiair Business, IT & Management meewerken binnen een relatief nieuw en gespecialiseerd team binnen DUO ICT, namelijk het Cloud Migratie Support Team (CMST). Dit team bereidt de migratie naar het nieuwe Cloud Platform (CD2.0) bij DUO voor.

Het team, waarvan jij onderdeel bent, wil door middel van de voorbereidende trajecten (meer) inzicht verkrijgen in de technische impact van de migratie, zodat zij ten tijde van de daadwerkelijke migratie de verschillende DevOps Teams van DUO optimaal kunnen begeleiden en instrueren.

Terwijl de software engineers binnen het CMST druk bezig zijn met het Cloud Ready maken van de code van een aantal applicaties, ga jij aan de slag met meer de business- en proceskant van de voorbereidende trajecten. Het gaat dan om de volgende zaken:

 • kennis opdoen van het nieuwe platform
 • schrijven van instructies op de wiki
 • procesomschrijvingen;
 • documenteren
 • voorlichten teams over wat ze te wachten staat
 • workshops en/of opleidingen voorbereiden
 • compacte adviesopdrachten m.b.t. het (migratie)verandertraject.

Het team werkt met een breed scala aan technieken en tools, onder andere: Java, J2E, Spring(Boot), Jenkins, Openshift, Kubernetes, Cloud Ready/Cloud Native, Documentatie, gaat om zowel oude als nieuwe applicaties.

Wat breng je mee?

 • Opleidingsniveau: hbo
 • Studierichting: Business, IT & Management
 • Opleidingsjaar: derdejaars/verdiepingsstage
 • Interesse in Cloud Ready/Cloud Native, procesomschrijvingen, opstellen van documentatie/gebruikersinstructies, implementatieplannen en ICT roadmaps
 • Je beschikt over de competenties: analytisch vermogen, samenwerken, vernieuwen/innoveren, gedreven en flexibiliteit
 • Binnen DUO wordt gewerkt met de DUO-WAY of working, dit is een op agile gebaseerde werkwijze. Deze manier van (samen)werken past bij jou als persoon

Stagelopen bij DUO

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag in een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair kun je vrijblijvend aan verschillende activiteiten deelnemen. Bijvoorbeeld aan gezellige borrels en bijeenkomsten, die we speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren. Of aan workshops. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk introductieprogramma. Die we natuurlijk afsluiten met een borrel!

Stagevoorwaarden

 • Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt. 
Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 565,20
32 € 502,40
28 € 439,60
24 € 376,80
20 € 314,-
16 € 251,20

Solliciteer

Stuur jouw cv en korte motivatiebrief met daarin je leerdoelen naar wervingenselectie@duo.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.