Home StageAfstudeerstage communicatie & multimedia design

Afstudeerstage communicatie & multimedia design

Communicatie & multimedia design, hbo in Groningen

Keep it simple and straightforward: Verbeter ons medewerkerportaal

Je studeert, dus je kent ons vast. Wij zijn DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Duizenden studenten krijgen van ons maandelijks studiefinanciering op hun rekening gestort. Maar dat is niet het enige dat we doen. We regelen bijvoorbeeld ook de bekostiging van scholen en de examinering van inburgeraars.

We doen er alles aan om onze dienstverlening zo begrijpelijk en makkelijk mogelijk te maken. Als je er niet uit komt helpen onze medewerkers je verder aan de telefoon, via mail of via social media. Om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben onze medewerkers een medewerkerportaal tot hun beschikking. Hierin kunnen ze gegevens over klanten opzoeken en beheren. Maar ze ze kunnen er ook andere taken in uitvoeren, zoals het verwerken van staatsexamenuitslagen, beheren van formulieren en behandelen van allerlei soorten aanvragen.

Voor welke stageperiode?

We zoeken 1 afstudeerder voor deze plek die kan starten vanaf februari 2021.

Wat ga je doen?

We hebben ons medewerkerportaal een tijdje geleden vernieuwd en willen graag weten hoe de medewerkers hun vernieuwde portaal ervaren. Wat werkt goed, wat kan beter? Wat zien medewerkers liever anders en waarom? Want zonder een goed medewerkerportaal is onze dienstverlening onzorgvuldiger, onvollediger en langzamer dan we willen.

 • Je doet onderzoek naar de werking van het medewerkerportaal en de context van medewerkers.
 • Je bereidt het onderzoek voor door te bepalen welke informatie je nodig hebt en wat je wilt weten van je eindgebruiker.
 • Je bedenkt geschikte methoden om aan deze informatie te komen.
 • Je plant het onderzoek en voert het uit.
 • Nadat je voldoende inzichten hebt opgehaald, werk je je ideeën uit in een prototype en een set ontwerpprincipes.
 • Je valideert je ideeën bij de eindgebruiker en itereert hiermee je prototype. Jouw prototype helpt ons de gewenste verbeteringen te realiseren.

Wat breng je mee?

 • Opleidingsniveau hbo.
 • Studierichting communicatie en multimediadesign.
 • Je hebt ervaring met human centered design, design thinking en/of service design en wil je hier in ontwikkelen.
 • Je hebt affiniteit met onderzoek naar- en de ontwikkeling van digitale producten zoals websites en apps.
 • Je hebt lef! Je durft contact op te nemen met mensen die je nog niet kent en laat je niet tegenhouden door de beperkingen in en van deze gekke coronatijd.

Wat bieden wij?

Tijdens jouw afstudeeronderzoek word je begeleid door een onderzoeker en een ontwerper uit het Online team. Het Online team is binnen DUO de expert op het gebied van human centered design en digitale dienstverlening. Wat je ook wilt weten over context en bruikbaarheidsonderzoek, het DUO-designsysteem, mobile first en responsive webdesign, content en webrichtlijnen: zij vertellen het je.

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag bij een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair werk je momenteel vanuit huis. Maar er zijn nog steeds verschillende activiteiten en workshops waaraan je kunt deelnemen. Onze gezellige borrels en bijeenkomsten, die we altijd speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren? Die organiseren we nu digitaal. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk online introductieprogramma.

Stagevoorwaarden

Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.

Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 565,20
32 € 502,40
28 € 439,60
24 € 376,80
20 € 314,-
16 € 251,20

Solliciteer

Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk op vrijdag 4 december 2020 naar stagebureau@duo.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.