Naar Home

Webinars

In deze webinars geven medewerkers van DUO antwoord op jouw vragen over verschillende onderwerpen. Kijk live mee, of bekijk een webinar uit het archief.

Er zijn op dit moment geen webinars gepland. Bekijk eerdere webinars in het archief.

Studiefinanciering mbo: hoe werkt het?

Als je een mbo-opleiding volgt en 18 jaar wordt, heb je waarschijnlijk recht op studiefinanciering. Maar hoe vraag je dit aan? Wat is er mogelijk? En is studiefinanciering meer dan alleen lenen?

Bekijk

Personenregister kinderopvang: hoe werkt het?

Vanaf 1 maart 2018 moet iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen zich inschrijven in het personenregister kinderopvang. Zo kan de overheid vaste én tijdelijke medewerkers continu screenen. Doel: een veiliger kinderopvang. Maar hoe werkt het register precies? En wie moet zich eigenlijk inschrijven?

Bekijk

Terugbetalen: hoe werkt het?

Je begint volgend jaar met het terugbetalen van je studieschuld. Inmiddels heb je hierover een bericht van DUO gekregen met de hoogte van het te betalen maandbedrag. Maar wat zijn eigenlijk de terugbetalingsregels? Houdt DUO rekening met het inkomen? En zijn er mogelijkheden om minder terug te betalen? Of juist meer?

Bekijk

Studiefinanciering: hoe werkt het?

Als alles goed gaat, haalt uw kind volgend jaar zijn havo- of vwo-diploma. Daarna volgt waarschijnlijk een studie aan hogeschool of universiteit. Maar studeren is niet gratis. Hoe moet die studie betaald worden? En wat wordt er eigenlijk van de ouders verwacht als hun kind gaat studeren?

Bekijk