Staatsexamenkandidaat

Uitslag NT2

Geslaagd of herexamen doen

5 weken na uw examen is de uitslag bekend. Doet u in de periode 28 november tot en met 13 december examen? Dan krijgt u de uitslag vanwege de feestdagen na ongeveer 6 weken.

Uitslag bekijken

De uitslag van uw examen kunt u na 5 weken online bekijken. U heeft hiervoor uw examennummer nodig. 6 weken na het examen ontvangt u de uitslag ook nog per post. U krijgt een diploma als u voor alle 4 onderdelen van het examen geslaagd bent.

Diploma aanvragen

U krijgt een diploma als u voor alle onderdelen van het examen geslaagd bent. Bent u niet voor alle 4 onderdelen geslaagd? Dan ontvangt u een certificaat voor de onderdelen waarvoor u wel bent geslaagd. Als u later ook voor de andere onderdelen slaagt, kunt u de certificaten bij DUO inwisselen voor een diploma. Hiervoor moet u de originele documenten opsturen. U kunt de documenten het best aangetekend versturen.

Stuur uw brief naar:

Dienst Uitvoering Onderwijs
Afdeling Examendiensten/NT2
Postbus 30158
9700 LK Groningen

Bent u inburgeringsplichtig en is uw inburgeringstermijn vóór 1 januari 2015 ingegaan? Wissel de NT2-certificaten dan vóór het einde van uw inburgeringstermijn om voor een NT2–diploma.

Gewaarmerkte kopie diploma

Als u uw diploma na 2010 heeft gehaald, kunt u een uittreksel maken uit het diplomaregister. Dit uittreksel heeft dezelfde waarde als een gewaarmerkte kopie van uw diploma.
Heeft u toch een gewaarmerkte kopie nodig, bijvoorbeeld omdat u een ouder diploma heeft? Dan kunt u die afhalen bij de examenlocaties Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Zwolle en Rijswijk. U moet dan uw originele diploma meenemen.

Gezakt?

Als u voor een of meer examenonderdelen zakt, dan kunt u deze onderdelen overdoen bij het volgende examen. U kunt zich dan weer op dezelfde manier aanmelden voor het staatsexamen Nederlands als tweede taal.

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Examendiensten: 050 599 89 33. Of stuur een mail naar nt2@duo.nl.

Servicecode
X

Hulp nodig?

Start een chat en deel je scherm met een medewerker. Lees de voorwaarden

Chat met DUO

Wij verbinden je door met een medewerker.

ChatWaitConnection
Verbergen Sluiten

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! (Externe Link) Nee, bedankt