Naar Kinderopvang

Register buitenlandse kinderopvang

Ook als uw kinderen in het buitenland naar een kinderopvang gaan, kunt u mogelijk kinderopvangtoeslag krijgen. Een van de voorwaarden is dat de kinderopvang ingeschreven staat in het Register buitenlandse kinderopvang. In het Register buitenlandse kinderopvang staan buitenlandse voorzieningen voor kinderopvang die voldoen aan vergelijkbare kwaliteitseisen zoals deze in Nederland gelden.

Raadplegen register

Wilt u kinderopvangtoeslag aanvragen voor kinderopvang in het buitenland? Controleer eerst of de kinderopvang al is opgenomen in het Register buitenlandse kinderopvang. Let ook op het soort opvang: dagopvang, buitenschoolse opvang of gastouderopvang.

Staat uw kinderopvang in het register? Dan kunt u het registratienummer gebruiken voor uw aanvraag voor kinderopvangtoeslag bij de Belastingdienst.

Niet in register?

Staat de kinderopvang waarvan u gebruikmaakt niet in het register? Of loopt de inschrijving in het register binnen 6 maanden af? Dan kunt u bij DUO een aanvraag indienen voor inschrijving in het Register buitenlandse kinderopvang

  1. Kijk in het overzicht Link opent externe pagina of de soort kinderopvang in aanmerking komt voor inschrijving het register.
  2. Ga naar rijksoverheid.nl Link opent externe pagina en download het aanvraagformulier voor inschrijving van een kinderopvangvoorziening (dagopvang of buitenschoolse opvang) óf het formulier voor inschrijving van een gastouder.
  3. Vul het formulier in. Voeg de gevraagde bewijsstukken en de verklaring van de kinderopvang of de gastouder toe.
  4. Stuur uw volledige aanvraag naar DUO. Het adres staat op het formulier. Of e-mail de volledige aanvraag naar helpdesk-kinderopvang@duo.nl.

Als u de aanvraag e-mailt, worden uw gegevens via een onbeveiligde verbinding verstuurd. Door het ingevulde formulier per e-mail te sturen, gaat u hiermee akkoord.

Wijziging doorgeven

Wilt u een wijziging doorgeven in de gegevens van een ingeschreven kinderopvangvoorziening? Gebruik dan het formulier Wijziging inschrijving van een kinderopvangvoorziening Link opent externe pagina .

Contact

Hebt u nog vragen? Bel dan met de helpdesk Kinderopvang van DUO op telefoonnummer 050-599 80 54 (optie 3) op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur. Of stuur een mail naar helpdesk-kinderopvang@duo.nl.