Home StageStagiair logistieke diensten

Stagiair logistieke diensten

ICT, hbo in Groningen

Logistieke diensten bestaat uit 2 teams. Met deze teams zorgen we ervoor dat er zo’n 30.000 documenten per week kunnen worden gearchiveerd in DUO’s digitale archief. Het digitale archief is 24/7 beschikbaar voor alle afdelingen van DUO. Wekelijks zijn dat ongeveer 700.000 transacties.

De applicaties die logistieke diensten ontwikkelt en beheert vormen samen de spil van DUO’s software-landschap. Deze spil functioneert al jaren stabiel en betrouwbaar, omdat we dagelijks werken aan het moderniseren en up-to-date houden van deze applicaties. We herbouwen verouderde applicaties volgens de laatste inzichten, ideeën en security-eisen. Bij logistieke diensten werken we met de scrum-agile methode.

Stageperiode

We zoeken 2 stagiairs voor een periode van 5 of 6 maanden, voor 32 tot 36 uur per week. Heb je andere voorkeuren? Dan is dat zeker bespreekbaar.

Wat ga je doen?

We hebben 2 verschillende stageopdrachten.

Opdracht 1

DUO heeft veel applicaties. Die moeten natuurlijk beheerd worden. Op dit moment worden veel van deze beheerwerkzaamheden handmatig uitgevoerd door het DevOps-team. In deze stage onderzoek je samen met het team welke werkzaamheden geautomatiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld het monitoren van login en het beheren van error-queues. Je werkt met Kibana, Java en JMS-queues.

Opdracht 2

Ons team heeft een web-applicatie met beheerschermen om verschillende werkstromen rond documenten te configureren. Jouw opdracht is om samen met het DevOps-team en gebruikers van deze applicatie de requirements voor een vervangende applicatie duidelijk te krijgen. Je mag een Proof of Concept maken waarbij je op basis van Angular en UNO (DUO's huisstijl) nieuwe schermen ontwikkelt. UX speelt hier een grote rol.

Wat breng je mee?

  • Je volgt een relevante hbo-opleiding in de richting ICT.
  • Je hebt kennis van programmeren en het opzetten van databases en architectuur.
  • Je bent gemotiveerd, hebt een open houding en kunt goed zelfstandig werken, maar ook samenwerken.
  • Je hebt een flexibele en ondernemende instelling.

Wat bieden wij?

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag bij een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair werk je zowel vanuit huis als op kantoor. Er zijn daarnaast verschillende activiteiten en workshops waaraan je kunt deelnemen, zoals onze gezellige borrels en bijeenkomsten, die we altijd speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk introductieprogramma.

Stagevoorwaarden

Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.

Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 586,80
32 € 521,60
28 € 456,40
24 € 391,20
20 € 326,00
16 € 260,80

Solliciteer

Kun je niet wachten om deze functie te vervullen? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar stagebureau@duo.nl onder vermelding van stagevacaturenummer: DUO-stageSEP2022/07. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons. 

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met martijn.ruiter@duo.nl, 06-10124112.