Home StageStagiair computational linguistics

Stage computational linguistics

Bachelor of master wo, Groningen

Je studeert, dus je kent ons vast. Wij zijn DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs. Duizenden studenten krijgen van ons maandelijks studiefinanciering op hun rekening gestort. Maar dat is niet het enige dat we doen. We regelen bijvoorbeeld ook de bekostiging van scholen en de examinering van inburgeraars. We doen er alles aan om onze dienstverlening zo begrijpelijk en makkelijk mogelijk te maken. Als klanten ergens niet uitkomen, helpen onze medewerkers hen verder aan de telefoon, via mail of via social media.

Loop stage bij het team Openbare sites en webapplicaties

Binnen het DevOps team Openbare sites en applicaties worden diverse websites en applicaties ontwikkeld en beheerd om de eindgebruikers van DUO zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Zo beheert dit team alle openbare DUO-sites en worden er handige rekenhulpen ontwikkeld zodat studenten bijvoorbeeld kunnen berekenen hoeveel recht op studiefinanciering ze hebben of hoe de opbouw van een lening eruit ziet. Er wordt veel zorg en tijd besteed aan de volledigheid, begrijpelijkheid en vindbaarheid van de informatie, afgestemd op de juiste doelgroepen. Hiervoor wordt er binnen het team veel (vooral Nederlandstalige) content ontwikkeld en beheerd. Door de grote hoeveelheid content is het een uitdaging om overzicht te krijgen om goed (proactief) contentbeheer te kunnen doen.

Door een goede classificatie van de content en een beter inzicht in de correctheid en complexiteit van de teksten zou het voor het team mogelijk worden om meer proactief redactie te voeren. We zoeken een enthousiaste expert die ons daarmee wil helpen. Je kunt je kennis in een boeiende, dynamische en complexe omgeving toepassen. Door gebruikersonderzoek, A/B-testen en inzicht in data zie je het resultaat van je inspanning terug.

Stageperiode

We zoeken een stagiair per september 2022 voor een periode van 5 of 6 maanden, voor 32 tot 36 uur per week.

Wat ga je doen?

  • Je zet een methodiek van classificatie en kwalificatie in op de content, bijvoorbeeld door hier een AI-component voor te ontwikkelen.
  • Je onderzoekt de borging van de kwaliteit van informatievoorziening.
  • Je levert een grote bijdrage aan de begrijpelijkheid en vindbaarheid van relevante informatie voor 1 of meerdere doelgroepen van DUO.
  • Je draagt eraan bij dat klanten op de hoogte zijn van juiste informatie.
  • Je werkt deels op locatie Groningen en deels thuis.

Wat breng je mee?

  • studierichting computational linguistics,
  • kennis van de Nederlandse taal, digitale content en kunstmatige intelligentie,
  • een vlotte pen en babbel,
  • een aanpakkersmentaliteit en een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Wat bieden wij?

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag bij een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair werk je momenteel vanuit huis. Maar er zijn nog steeds verschillende activiteiten en workshops waaraan je kunt deelnemen. Onze gezellige borrels en bijeenkomsten, die we altijd speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren? Die organiseren we nu online. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk online introductieprogramma.

Stagevoorwaarden

Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.

Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 586,80
32 € 521,60
28 € 456,40
24 € 391,20
20 € 326,00
16 € 260,80

Solliciteer

Stuur uiterlijk 29 juni je cv en motivatiebrief naar stagebureau@duo.nl onder vermelding van vacaturenummer DUO-stageSEP2022/05. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. De gesprekken zijn in week 27 of 28.

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met bram.lorist@duo.nl.