Home StageStagiair Business IT & Management (of vergelijkbaar)

Stagiair Business IT & Management (of vergelijkbaar)

Meewerk-, afstudeer- of onderzoeksstage, hbo, Groningen

Je studeert, dus je kent DUO vast. Duizenden studenten krijgen van ons maandelijks studiefinanciering op hun rekening gestort. Maar dat is niet het enige wat we doen. Achter de schermen, binnen de meer dan 50 ICT-teams van DUO, gebeurt ook ontzettend veel.

DevOps-team Gegevensmagazijn

Het Gegevensmagazijn speelt bij DUO een belangrijke rol. Teams binnen DUO kunnen bij ons specifieke gegevens opvragen. In het kort betekent dit dat wij databases van gegevenseigenaren benaderen en raadplegen, en de resultaten hiervan teruggeven aan de aanvrager.

Wat ga je doen?

Als we een aanvraag binnenkrijgen, zetten we deze als ticket op onze backlog. Hiervoor gebruiken we Jira. Onze product owner prioriteert de tickets. Vervolgens pakken wij ze op. Een ontwerper analyseert de aanvraag en ontwerpt de gegevensopbouw. Als hij hiermee klaar is, gaat het ticket naar een ontwikkelaar en tester. Tijdens dit proces verliest de aanvrager echter het overzicht. Hij weet niet wat de status van zijn aanvraag is. Dit willen we gaan verbeteren. We zoeken jou om ons hierbij te gaan helpen.

Je gaat onderzoeken hoe we het hele aanvraagproces van begin tot eind kunnen optimaliseren. Doel hiervan is om de aanvrager meer regie te geven over het verloop van zijn aanvraag. Dat kan bijvoorbeeld door een koppeling van een Power BI-dashboard met Jira API. Of door de aanvrager per mail op de hoogte te houden, handmatig of via een template. Dit gaan we samen ontdekken.

Stageperiode

We zoeken een meewerk-, afstudeer- of onderzoekstagiair per februari 2023. De stage is voor een periode van 5 maanden, voor 36 uur per week.

Wat breng je mee?

  • Niveau: hbo
  • Studierichting: Business IT & Management, of een vergelijkbare studierichting
  • Studiejaar: 3 of 4
  • Je hebt een onderzoekende houding en goede communicatieve vaardigheden.
  • Je toont durf door met veel verschillende aanvragers te communiceren, het probleem boven water te krijgen en zo tot de beste oplossing te komen.

Wat bieden wij?

  • een leerzame stageopdracht met goede begeleiding
  • een mooie stagevergoeding
  • tools en technieken zoals Jira, MagicDraw en Lean Six Sigma
  • gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op ons kantoor in Groningen (in ieder geval op woensdag)
  • een traktatie op de woensdagen

Stagevergoeding

De hoogte van de stagevergoeding hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.

Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 586,80
32 € 521,60
28 € 456,40
24 € 391,20
20 € 326,00
16 € 260,80

Solliciteer

Stuur uiterlijk 14 december je CV en motivatiebrief met daarin je leerdoelen naar stagebureau@duo.nl. Doe dit onder vermelding van vacaturenummer DUO-stageFEB2023/05. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Voor meer informatie over de stage kun je contact opnemen met jens.vos@duo.nl.

Stage lopen bij DUO

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag in een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair kun je vrijblijvend aan verschillende activiteiten deelnemen. Bijvoorbeeld aan gezellige borrels en bijeenkomsten, die we speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren. Of aan workshops. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk (online) introductieprogramma.