Home StageIT- Data- en/of Economic

Onderzoeksstage Gegevensmanagement & Informatievoorziening

IT- Data- en/of Economic gerelateerde studie, wo in Groningen

Doe onderzoek bij Gegevensmanagement & Informatievoorziening

DUO is meer dan alleen die club van de studiefinanciering. Zo bekostigen wij onderwijsinstellingen, organiseren wij staats- en inburgeringsexamens en erkennen wij diploma’s. We beschikken dan ook over een schat aan data. Denk bijvoorbeeld aan de persoonlijke en financiële gegevens van studenten, leraren en inburgeraars. Als stagiair Gegevensmanagement & Informatievoorziening werk jij mee aan het creëren van een solide voedingsbodem voor informatievoorziening. Zo draag jij bij aan een betrouwbare overheid.

De afdeling Gegevensmanagement bestaat uit 60 personen en geeft invulling aan de informatiehuishouding van DUO. De afdeling kent een informele werksfeer en is volop in beweging. Zo houdt zij zich bezig met ontwikkelingen zoals (Linked) Open Data, Data Analytics, Big Data, AI/ML, etc.. om verbeteringen te realiseren op het gebied van beschikbaarheid, snelheid en volume van gegevensstromen. Op die manier streeft de afdeling Gegevensmanagement ernaar om de klanten van DUO in de toekomst nóg beter voorzien van snellere antwoorden met rijkere gegevens.

Voor welke stageperiode?

We zoeken 1 student voor deze plek. De startdatum zal in augustus/september 2020 liggen, deze startdatum mag echter ook uitlopen tot eind november.

Wat ga je doen?

Je onderzoekt één van onderstaande onderwerpen:

Welke best practices zijn er bij overheidsinstanties op het gebied van Gegevensmanagement en/of DAMA DMBOK2 die we kunnen gebruiken bij DUO en vertalen naar praktische invulling?

Hoe ziet toekomstige informatievoorziening eruit voor overheidsbedrijven, welke trends spelen hierbij de komende 5 jaar en welke rol zou DUO moeten innemen in deze informatieketen?

DUO maakt gebruik van het kader, zoals beschreven in DAMA DMBOK2. In dit kader ga je onderzoek doen. Jouw eindproduct is een onderzoeks- en adviesrapport. Jouw bevindingen en adviezen helpen de afdeling om verder invulling te geven aan de ontwikkeling van de gevraagde informatiehuishouding.

Wat breng je mee?

 • Opleidingsniveau wo
 • Mogelijk aansluitende studierichtingen:
  • Computing Science
  • Data Science and Systems Complexity
  • Mathematics, Statistics and Big Data
  • Economics and Business
 • Interesse in Data, Gegevensmanagement en informatievoorziening
 • Je beschikt over de competenties: conceptueel denkvermogen, zelfstandig kunnen werken, creativiteit, communicatief vaardig en ambitie
 • Binnen DUO wordt gewerkt met de DUO-WAY of working, dit is een op agile gebaseerde werkwijze. Deze manier van (samen)werken past bij jou als persoon

Stagevoorwaarden

 • Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt. 
Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 565,20
32 € 502,40
28 € 439,60
24 € 376,80
20 € 314,-
16 € 251,20

Solliciteer

Stuur je cv en motivatiebrief voor 7 augustus naar wervingenselectie@duo.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.