Home StageAfstudeerder bestuurskunde of bedrijfskunde

Afstudeerstage bestuurskunde of bedrijfskunde (vervuld)

Bestuurskunde of bedrijfskunde, hbo in Groningen

Onderzoek welke maturity modellen de gewenste groei brengen in compliancy

De afdeling Compliance – bestaande uit 25 medewerkers - is continu in beweging en kenmerkt zich door een groep van enthousiaste, open en vooral gedreven specialisten.

En wat doen deze gedreven collega’s dan? Tijdens de overleggen, de stand-ups en - niet te onderschatten - de informele activiteiten zal je gaande weg een goed beeld krijgen van rollen binnen deze afdeling.

Denk aan de manager Compliance, maar ook de toezichthouders op het gebied van bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging. Daarnaast zijn er ook medewerkers die adviseren op het gebied van Informatiebeveiliging, Privacy, Archiefmanagement, Klachtmanagement, Nationale Ombudsman, Bedrijfsjuridische zaken en WOB-aangelegenheden. Tenslotte zijn er voor deze verschillende werkgebieden coördinatoren aangesteld.

Trouwens, tussen deze 25 collega’s lopen maar liefst 6 trainees rond! Op deze manier draagt de afdeling bij aan de ontwikkeling van jong talent, maar ook aan de ontwikkeling van zichzelf. Het enige wat er nu nog ontbreekt is een student die beschikt over een pioniersgeest en zijn handen uit de mouwen wil steken!

Voor welke stageperiode?

We zoeken 1 afstudeerder per februari 2021.

Wat ga je doen?

Voor compliance en verschillende deelgebieden ervan zijn zogeheten maturity modellen van toepassing. We willen graag weten welke modellen DUO kunnen helpen bij de gewenste groei in compliancy. Jij gaat advies geven over de bredere toepasbaarheid door onderstaande vragen te onderzoeken:

  • Welke modellen zijn er exact? En zijn er nog meer modellen dan we nu al beschikbaar hebben?
  • Wat is de waarde van deze modellen en welke waarde zo het voor de organisatie DUO kunnen hebben?
  • Zijn die direct toepasbaar en zo ja, waarvoor (nulmeting, “stip op de horizon”, anderszins)?
  • Worden ze ook breder binnen de overheid gebruikt, bijv. binnen de RBB?

De afdeling zal jouw conclusies en aanbevelingen gebruiken als richtsnoer voor eigen werkzaamheden, maar ook werkzaamheden binnen DUO als geheel.  Bovendien lever je een bijdrage aan een aandachtsgebied dat een enorme groei in belang en aandacht doormaakt. Compliancy krijgt alleen maar meer focus! De conclusies en aanbevelingen zal je presenteren aan de hogere echelons.

Wat breng je mee?

  • Opleidingsniveau hbo.
  • Richting bestuurskunde of bedrijfskunde.
  • Je bent zelfstandig, analytisch, resultaatgericht, besluitvaardig en netwerkvaardigheden.
  • Je hebt interesse in maturity modellen.


Wat bieden wij?

Onder begeleiding van een collega ontwikkel jij op het gebied van organisatieontwikkeling, procesverbetering en verdiep jij je in meerdere maturity modellen. Je bent echt een onderdeel van het team. Je zal bijvoorbeeld- net als jouw collega’s - aan de hand van het Jiraboard - de status van jouw onderzoek delen. Op deze manier ontwikkel jij je niet alleen inhoudelijk, maar krijg je ook de kans om te ervaren hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Kom stagelopen bij DUO en ga aan de slag bij een vooruitstrevende, open en informele werkomgeving die sterk gericht is op persoonlijke groei en ontwikkeling. Als stagiair werk je momenteel vanuit huis. Maar er zijn nog steeds verschillende activiteiten en workshops waaraan je kunt deelnemen. Onze gezellige borrels en bijeenkomsten, die we altijd speciaal voor alle stagiairs en afstudeerders organiseren? Die organiseren we nu digitaal. Daarbij mag je rekenen op een mooie stagevergoeding en een leuk online introductieprogramma.

Stagevoorwaarden

  • Je ontvangt een stagevergoeding. Hoeveel precies hangt af van het aantal uren dat je per week stage loopt.
Contracturen Vergoeding (bruto)
36 € 565,20
32 € 502,40
28 € 439,60
24 € 376,80
20 € 314,-
16 € 251,20

Solliciteer

Stuur je cv en motivatiebrief voor vrijdag 11 december naar stagebureau@duo.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.