Naar Wet inburgering 2021

Hulpmiddelen voor gemeentes

Hier vindt u verschillende documenten die u helpen om het inburgerproces in te richten.

Tijdlijnen contactmomenten

De tijdlijnen geven inzicht in het totale inburgeringsproces en helpt gemeenten en andere partijen met hun eigen proces. 

Vraagbaak inburgeren

Bij inburgering zijn veel verschillende partijen betrokken. In de vraagbaak leest u welke organisatie waarvoor verantwoordelijk is. Ook vindt u hierin de contactgegevens.

Handleiding Portal Inburgering voor de Wet inburgering 2021

De digitale uitwisseling van gegevens tussen gemeenten en DUO vindt plaats via de Portal Inburgering (PIB). Toegang tot het PIB verloopt via het zakelijk portaal Mijn DUO. In deze handleiding leest u hoe deze digitale uitwisseling plaatsvindt en welke gegevens hierin uitgewisseld worden.

Video Inburgeren vanaf 2022

Om gemeenten te ondersteunen bij de communicatie met de inburgeraar heeft Divosa de animatievideo 'Inburgeren vanaf 2022' Link opent externe pagina ontwikkeld. Daarin wordt getoond welke stappen een inburgeraar in de Wet inburgering 2021 doorloopt. De video is bedoeld voor klantmanagers en andere professionals die met inburgeraars werken. De video is ook beschikbaar in de talen Engels Link opent externe pagina , Spaans Link opent externe pagina , Farsi Link opent externe pagina , Tigrinya Link opent externe pagina , Somalisch Link opent externe pagina , Arabisch Link opent externe pagina , Dari Link opent externe pagina en Pashto Link opent externe pagina .

Folders in verschillende talen

Op inburgeren.nl Link opent externe pagina vindt u folders met de belangrijkste informatie over inburgeren onder de Wet Inburgering 2013. De folders zijn beschikbaar in diverse talen. U kunt de taal kiezen die de inburgeraar het beste beheerst en de folders zelf uitprinten. 

Boete

De inburgeraar heeft 3 jaar de tijd om in te burgeren. Is hij niet op tijd klaar en is dit verwijtbaar, dan stuurt DUO een 'Vooraankondiging termijnoverschrijding'. In deze brief staat hoe hoog de boete wordt als de inburgeraar geen actie onderneemt. Reageert de inburgeraar niet op de brief? Dan wordt de boete definitief en krijgt hij een boetebeschikking. In deze boetebeschikking staat de hoogte van de boete. Op inburgeren.nl Link opent externe pagina vindt u meer informatie over de berekening van de boete.

Contact

U kunt uw vraag telefonisch of per mail stellen. Of ga naar de contactpagina voor meer informatie.

Mailen

Stel uw vraag via sci@duo.nl. We beantwoorden uw mail binnen 5 werkdagen.

Bellen

U kunt ons bellen op 050 599 91 91 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee