BRON VO gesloten vanaf 8 december 2018

Op 8 december sluit het huidige BRON definitief. Tot en met 6 december 18.00 uur kunnen vo-scholen en vavo-instellingen gegevens aanleveren aan BRON. In de 1e weken van 2019 sluiten alle vo-scholen en vavo-instellingen aan op het nieuwe BRON en zijn de gegevens weer actueel.

De sluiting heeft gevolgen voor het registreren en raadplegen van verzuimgegevens:

  • Maandrapportages worden na het 1e volledige weekend van de maand geplaatst. De maandrapportage van december ontvangt u in week 49.  Deze gegevens zijn actueel.
    De maandrapportages van januari 2019 worden volgens het normale proces geleverd, namelijk in de week na het 1e volledige weekend van de maand januari. De gegevens van vo- en vavo-instellingen zijn niet volledig actueel in de periode dat BRON gesloten is.
  • De R08 weekrapportage met het overzicht van potentiële langdurig relatief verzuimers wordt volgens het reguliere proces geleverd. De gegevens van vo- en vavo-instellingen zijn niet volledig actueel in de periode dat BRON gesloten is.
  • Het verzuimloket en het verzuimregister (de M2M-koppeling) blijven bereikbaar in deze periode. De inschrijfgegevens van leerlingen en studenten worden uit BRON gehaald. Hierdoor kan het voorkomen dat de gegevens niet actueel zijn. Is een leerling nog niet ingeschreven in BRON? Dan kunt u via het verzuimloket geen verzuimmelding doen over deze leerling. Zodra de gegevens in BRON zijn opgenomen kan dit wel weer. Komt u hier niet uit? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met de afdeling Leerplicht van uw gemeente.

Gemeenten geïnformeerd over sluiting BRON

Gemeenten en regio’s zijn ingelicht over de sluiting van BRON. Ze weten dat de sluiting gevolgen heeft voor de verzuimgegevens.