Aanwezigheid leerlingen met een culturele achtergrond van de Roma en Sinti

Een basisschool kan bijzondere bekostiging aanvragen voor de aanwezigheid van aanwezigheid leerlingen met een culturele achtergrond van de Roma en Sinti. Om deze bijzondere bekostiging aan te vragen, moet uw school voldoen aan de volgende voorwaarden.

Voorwaarden

  • Minimaal 4 leerlingen met een culturele Roma- of Sinti- achtergrond bezoeken de school:
  • deze leerlingen bezoeken de school vóór 1 april van het huidige schooljaar.
  • De school bewaart een bewijsstuk in de leerlingenadministratie. In plaats van de ouderverklaring, mag dit ook het ingevulde aanmeldformulier zijn. Hiermee toont de school aan dat het aantal opgegeven leerlingen klopt.
    Let op: als u het aanmeldformulier bewaart waarin staat dat het gaat om een leerling met een culturele Roma- of Sinti- achtergrond, dan moet de ouder vrijwillig èn uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven voor het opgeven van deze bijzondere persoonsgegevens (zie Voorbeeld bevraging gegevens).

Voeg de ouderverklaring of het aanmeldformulier van de leerling niet bij uw aanvraag. Onder de AVG vernietigt DUO deze documenten.

Kijk voor de voorwaarden van bijzondere bekostiging ‘aanwezigheid leerlingen met een culturele achtergrond van de Roma en Sinti’ artikel 30 van de regeling 2020-2021.

Aanvragen

  1. Log in op Mijn DUO en gebruik het formulier 'aanwezigheid leerlingen met een culturele achtergrond van de Roma en Sinti' voor de aanvraag.  Formulier tijdelijk opslaan? Klik op 'Nu bewaren'.
  2. Bewaar in uw leerlingadministratie de ingevulde ouderverklaring.

U krijgt direct per e-mail een bevestiging met een referentienummer. Deze geldt als bewijs voor uw aanvraag.

U ontvangt de beschikking uiterlijk binnen vier maanden na ontvangst van de aanvraag

Inloggen Mijn DUO

Handleidingen en formulieren voor het gebruik van Mijn DUO staan onderaan de pagina Inloggen.

Inloggen lukt niet

Hebt u nog geen token voor Mijn DUO en wilt u toch al een aanvraag doen? Gebruik dan het pdf-formulier en stuur het per post naar DUO. 

Aanwezigheid leerlingen met een culturele achtergrond van de Roma en Sinti 2020-2021 (99Kb, pdf)

Vraag een token voor Mijn DUO via de beheerder van uw organisatie. Digitale formulieren op Mijn DUO zijn deels vooringevuld en u krijgt direct een bevestiging. Op Mijn DUO regelt u uw zaken snel en veilig online.