Naar Nieuwsoverzicht

Nieuwe versie LRK en GIR

Op maandag 1 juli wordt de nieuwe versie van het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en de Gemeenschappelijke Inspectie Ruimte (GIR) online gezet. Hier leest u vast wat er voor u verandert.

LRK publieksportaal

Adressen vraagouders niet meer tonen op publieksportaal

Is er sprake van kinderopvang op het adres van de vraagouder, dan wordt het adres van deze vraagouders niet meer getoond op het publieksportaal. Dit adres is ook niet meer zichtbaar op de kaart in het publieke deel van het LRK.
Bij de kerngegevens van de gastouderopvang ziet u of er sprake is van opvang bij de vraagouder. Opvang bij de vraagouder wordt in LRK bepaald door de vergelijking tussen het opvangadres en het adres van de gastouder.

LRK overheidsportaal

Uitleg bij rode kruizen in de PRK- en VOG-verificatie

In het resultatenscherm van de PRK- en VOG-verificatie ziet u soms een rood kruis in de kolom ‘VOG-verificatie’. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de VOG niet aanwezig is of dat deze te oud is. Na de release wordt de oorzaak van het rode kruis kort omschreven. Wordt een rood kruis getoond dan ziet u een toelichting met meer informatie over de oorzaak van de afkeur.

BSN's verwijderen uit overzichten en exports

Het BSN van alle in LRK geregistreerde personen wordt na de release verwijderd uit de in LRK te genereren exportoverzichten. Dit ter bescherming van de privacy van de geregistreerde personen. De kolommen waarin het BSN vermeld staat bevatten na de release geen gegevens meer.

Nieuw zoekfilter 'GGD-regio' in overzicht

Voorzieningen voor gastouderopvang staan in het overzicht bemiddelingsrelaties vermeld onder het gekoppelde gastouderbureau. Aan dit overzicht wordt een nieuwe filtermogelijkheid toegevoegd. Dit nieuwe zoekfilter heet 'GGD-regio'. Medewerkers van GGD en gemeenten kunnen straks makkelijker zoeken naar gastouders die vallen onder de eigen GGD-regio.

GIR Inspecteren (planningsmodule)

Datum risicoprofiel tonen

In de planningsmodule staan de risicoprofielen vermeld op het tabblad inspectieonderzoeken. Na de release wordt de datum van het risicoprofiel getoond wanneer de medewerker met de muis op de kleur van het betreffende risicoprofiel gaat staan.

Spellingscontrole via webbrowser

In GIR Inspecteren voert u na de release de spellingscontrole uit via uw eigen webbrowser. De spellingscontrole in GIR is dan uitgeschakeld. Binnen uw webbrowser kunt u ook veel gebruikte woorden toevoegen.

GIR Handhaven

Aanpassen GIR-actie overleg en overreding

Wanneer in GIR Handhaven de actie 'overleg en overreding' wordt gekozen, dan is het na de release niet meer mogelijk om een hersteltermijn vast te leggen of een 'voornemen' aan te kruisen.

Brieven in GIR Handhaven aangepast

In GIR Handhaven worden 7 brieven aangepast. De aanpassingen staan in het teken van het beter onderbouwen van besluiten. Ook wordt er aandacht besteed aan de toegankelijkheid en leesbaarheid van de brieven.
De volgende brieven worden aangepast:
  • Aanwijzing 
  • Boete 
  • Exploitatieverbod
  • Intrekken toestemming exploitatie na overtredingen
  • Last onder dwangsom 
  • Niet handhaven na herstelaanbod 
  • Niet handhaven

Niets missen?

Het onderwijs is constant in beweging. Abonneer u op onze nieuwsbrief.

Verbergen feedback scherm Sluiten feedback scherm Tonen feedback scherm
Wat vindt u van de website?

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee

We willen onze website graag verbeteren. Helpt u ons verder? Het duurt ongeveer 1 minuut.

Ja, ik doe mee