Werken bij DUO

Wist je dat DUO een van de grootste ICT-werkgevers van Noord-Nederland is?

Vacatures

Met nieuwe technologieën werken aan producten waar duizenden mensen iets aan hebben. Goede arbeidsvoorwaarden en veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Kom bij DUO!

Bekijk ons filmpje

Downloads
Beschrijving

Ik ben hier begonnen als junior bouwer. Toen werd ik hier geplaatst in een project met allemaal super senior bouwers. Daar heb ik enorm veel van geleerd en al hun kennis geabsorbeerd en tot me genomen. En inmiddels ben ik team lead bij een van de grootste projecten die DUO draait.

Ik ben hier begonnen bij het programma Vernieuwing Studiefinanciering. Daarna ben ik doorgestroomd naar de Lerarenbeurs. Ik heb tussendoor ook nog een tijd gewerkt bij Methode en Technieken waar ik allemaal gereedschappen en bouwblokken heb ontwikkeld die nu DUO-breed gebruikt worden.

Wat mijn werk hier bij DUO uniek maakt, is de schaal van de projecten. Neem een klein project zoals de Lerarenbeurs waar 1 team met 2 á 3 bouwers een aantal maanden van het jaar aan werkt. Die software die verdeelt gewoon 130 miljoen euro in een paar maanden tijd. Dat geeft een enorme verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid, dat geeft mij echt een kick!

Wat ik onder andere doe is user stories maken. Binnen ons team maken we die echt van voor tot achter. Ik maak een grafische frontend waarin je kan klikken als gebruiker en waarin je ziet wat je aan het doen bent. Maar ik maak ook de backend waarbij we bijna op wiskundig correcte wijze proberen een wet uit te voeren. In het team zitten ook functioneel ontwerpers, testers, mensen die alles weten van UX. Maar als bouwer ben ik degene die het uiteindelijk realiseert. Andere mensen maken documentatie en ik maak echt een product.

Ik vind de werksfeer bij DUO heel prettig. We werken namelijk in DevOps-teams. Dat wil zeggen dat iedereen in zo'n DevOps-team verantwoordelijk is om de software die we maken correct en vlot naar productie te zetten. Omdat iedereen diezelfde verantwoordelijkheid draagt, heeft ook iedereen inspraak in het eindproduct. Die open sfeer vind ik heel prettig om mee te werken.

Ik zie dat mensen met een bèta-achtergrond om mij heen het allemaal heel gaaf vinden om simpele oplossingen te verzinnen voor de complexe problemen die we hier soms hebben. Dan maakt het niet zo heel veel uit of dat mensen zijn uit de bio-informatica of met een andere technische studie. Want al die mensen hebben namelijk de vaardigheid dat ze analytisch heel sterk zijn en puzzelen gewoon supergaaf vinden.

Stage bij DUO?

Van vmbo tot universiteit. Een duidelijke opdracht, een stagebegeleider, een coach en advies over methoden en technieken. Onderwijs in de praktijk is wat je bij ons krijgt.

Meer over stages bij DUOMeer over stages bij DUO Meer over stages bij DUOMeer over stages bij DUO

Wat doet DUO

De kans is groot dat je met DUO te maken krijgt. Geld voor scholieren, studenten en scholen, examens, registratie van kinderopvangorganisaties en inburgeren: we regelen het allemaal. En nog veel meer.

Wie worden je collega’s?

Zij zijn DUO. En ze vertellen je waarom.

 • 'Ik kan mijn ideeën over testen hier goed kwijt'

  – Grat, Senior tester/product owner testautomatisering
  Lees meer
 • 'Ik dacht altijd: werken bij de overheid is saai. Ik zat ernaast.'

  – Erik, Hacktester
  Lees meer
 • 'DUO en ik zijn een goede match'

  – Robert, Manager Vakgroep Software Realisatie
  Lees meer
 • 'Dit is de beste plek om in het vak te rollen. Je krijgt alle vrijheid om verder te kijken en te bouwen.'

  – Marlies, Tester
  Lees meer