Home Over DUOHet verhaal van Savita en Joeri – werken bij DUO

DUO zoekt een Financieel Adviseur. Twijfel je of het iets voor je is? Savita Paltansing en Joeri van Twist werken op de afdeling Programmagelden in Den Haag en geven een inkijkje in hun werk. Savita is vanaf mei 2020 werkzaam bij DUO als senior medewerker. Joeri werkt vanaf januari 2018 op de afdeling en vanaf januari 2020 als coördinator.

Op welke afdeling werken jullie?

Savita: “We werken op de afdeling Programmagelden in Den Haag. Wij zijn de belangrijke laatste schakel in de keten die de bekostiging verzorgt van alle onderwijsinstellingen, van primair tot en met hoger onderwijs. Onze afdeling bestaat momenteel uit 4 personen.’’

Joeri: “Afdeling Programmagelden zit ook voor deel in Groningen, maar wij werken op de afdeling in Den Haag.”

En wat doet de afdeling zoal?

Joeri: “De 2 kerntaken van onze afdeling zijn het rechtmatig uitbetalen van de onderwijsbekostiging en de financiële verantwoording richting onze opdrachtgever, het ministerie van OCW. Dat gaat om meer dan 30 miljard euro, dus dat is een grote verantwoordelijkheid.”

Savita: “We maken iedere maand de verantwoording voor wat we uitbetalen. Daarnaast zijn we altijd bezig met verbetertrajecten om processen te optimaliseren en te verbeteren.”

En, bevalt het werk jullie?

Savita: “Het werk is erg verschillend met veel uitdagingen. Je leert veel. Het is leuk om mee te denken over verbetertrajecten en vernieuwingen. De gesprekken buiten de eigen afdeling maken het werk heel divers. We hebben regelmatig gesprekken met partijen die de bekostiging voorbereiden en met SAPcc, de beleidsdirecties (OCW), de directie van FEZ (OCW) en het ADR. Ik vind het leuk om aan gesprekspartners over te brengen waar we voor staan.”

Joeri: “We zijn met een klein team, maar we hebben heel grote belangen en verantwoordelijkheden. Ons team verdeelt jaarlijks 30 miljard aan onderwijsgelden. Deze klus klaren we met ons kleine team. Dat maakt dit werk bijzonder. Je weet nooit precies hoe je dag zal verlopen en juist die onvoorspelbaarheid maakt het werk weer leuk.”

Hoe omschrijf je de sfeer op de afdeling?

Savita: “Een goeie sfeer! We durven elkaar om hulp te vragen als het even niet lekker loopt, dat vind ik prettig. We werken samen en schakelen regelmatig met onze collega's in Groningen. En er zijn natuurlijk ook teamuitjes. Laatst hebben we een digitale escaperoom gedaan met onze collega’s van Groningen. Dat was hartstikke leuk.” 

Joeri: “En we hadden tijdens het EK een poule. Leuk, die onderlinge competitie. Voor corona zaten we met z'n vijven op 1 kamer. Dat was fijn, we konden makkelijk schakelen. Dat voelde echt als één team.”

En werken bij DUO, hoe is dat?

Savita: “Bij DUO heb je ruime gelegenheid om jezelf te ontwikkelen. Je kunt workshops volgen of een opleiding doen. Dus je kunt jezelf verbeteren als je dat zelf wilt. Die mogelijkheden zijn hartstikke goed.”

Joeri: “Ik denk dat het juist in deze tijd interessant is om bij een uitvoeringsorganisatie te werken. Er gaat veel aandacht naar uit vanuit de media en Tweede Kamer en je merkt dat uitvoeringsorganisaties altijd bezig zijn met hun eigen rol en het kijken naar de toekomst. Juist daarom is het nu leuk om voor DUO te werken.”

Wat voor collega zoeken jullie?

Savita: “We zoeken iemand die een teamplayer is en financiële affiniteit heeft. Onze nieuwe collega moet standvastig zijn en de afdeling goed kunnen vertegenwoordigen. 

Joeri: “De standvastigheid is heel belangrijk. We zoeken echt iemand die de afstemming zoekt. Het zijn niet altijd de makkelijkste gesprekken waar we voor uitgenodigd worden, dus we zoeken iemand die stevig in zijn of haar schoenen staat.”