Scholier

Particulieren Scholier Lesgeld betalen

Lesgeld betalen

Zelf betalen of iemand machtigen

In het 'gewone' voortgezet onderwijs hoef je geen lesgeld aan DUO te betalen. Je betaalt alleen lesgeld voor sommige voltijdse vavo-opleidingen.

Vanaf wanneer moet je lesgeld betalen?

Het schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar lesgeld betalen. Voor 2015-2016 is het lesgeld € 1.131,-. Je krijgt hierover automatisch bericht. Daarna kun je het lesgeld in 1 keer overmaken.

In termijnen kan ook

Je lesgeld in termijnen betalen kan ook. We incasseren je lesgeld dan in 6 maandelijkse bedragen van € 188,50. Dit gebeurt rond de 25e van de maand. We incasseren eerst 2 maanden achter elkaar, dan een maand níet en vervolgens weer 4 maanden. Een andere regeling is niet mogelijk.

Wat moet je doen?

Heb je het afgelopen schooljaar het volledige lesgeldbedrag via automatische incasso betaald? Dan hoef je niets te doen. We verlengen je betalingsregeling automatisch naar het nieuwe schooljaar.

Inloggen lukt niet
Je hebt een DigiD met sms-controle nodig om in te loggen op Mijn DUO. Lukt inloggen niet? Gebruik dan het formulier Aanvraag betalingsregeling lesgeld.

Iemand anders betaalt

Wil iemand anders jouw lesgeld in 1 keer betalen? Dan kan hij de betaalgegevens gebruiken die in het betalingsverzoek staan.
In termijnen betalen kan ook. Vul dan samen het formulier Aanvraag betalingsregeling lesgeld 2015-2016 in. Een betalingsregeling door iemand anders wordt níet automatisch verlengd naar het volgende schooljaar.

Stoppen met je opleiding

Bij uitschrijving vóór 1 oktober hoef je geen lesgeld te betalen. Stop je later in het schooljaar met je opleiding? Dan kun je soms lesgeld terugkrijgen.

Vergoeding lesgeld

Krijg je een aanvullende toelage? Dan zit daarin een vergoeding voor het lesgeld. De vergoeding is maximaal € 94,25 per maand.

Vreemdelingen in procedure betalen geen lesgeld

Vreemdelingen met een W-document (of IND-sticker in paspoort) hoeven geen lesgeld te betalen. Ze moeten die vrijstelling wel aanvragen. De voorwaarden staan op het formulier.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt