Scholier

Particulieren Scholier Lesgeld betalen

Lesgeld betalen

Zelf betalen of iemand machtigen

In het 'gewone' voortgezet onderwijs hoef je geen lesgeld aan DUO te betalen. Je betaalt alleen lesgeld voor sommige voltijds vavo-opleidingen .

Vanaf wanneer moet je lesgeld betalen?

Het schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar lesgeld betalen. Voor 2013-2014 is het lesgeld vastgesteld op € 1.090,-.

Betaalmomenten

Het lesgeld kun je in één keer betalen. Het rekeningnummer van DUO is NL63 RBOS 0569 9999 95. Je kunt ook voor automatische incasso kiezen. We incasseren je lesgeld dan in 6 gelijke maandelijkse termijnen. De incasso vindt altijd plaats rond de 25e van de maand. We incasseren eerst 2 maanden, dan een maand níet en vervolgens 4 maanden.

Wat moet je doen?

Wil je in termijnen betalen? Dat kan. Het werkt als volgt: 

Iemand anders betaalt

Wil iemand anders voor jou in termijnen betalen? Gebruik dan het formulierDerdenmachtiging.

Inschrijven na 31 oktober

Schrijf je je na 31 oktober in, dan betaal je geen lesgeld over de maanden die al voorbij zijn. Je krijgt hier na je inschrijving bericht over.

In juli 18 geworden

Ben je in juli 18 geworden? En moet je lesgeld betalen, terwijl je studiefinanciering pas per oktober ingaat? Dan kunnen je ouders voor het betalen van het lesgeld een tegemoetkoming ouders aanvragen. De hoogte van deze tegemoetkoming is afhankelijk van hun inkomen.

Vreemdelingen in procedure betalen geen lesgeld

Vreemdelingen met een W-document (of IND-sticker in paspoort) hoeven geen lesgeld te betalen. Ze moeten die vrijstelling wel aanvragen. De voorwaarden staan op het formulier.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt