Leraar

Particulieren Leraar Aanvragen lerarenbeurs

Aanvragen lerarenbeurs

Digitaal, van 1 april tot en met 30 juni

Voor de lerarenbeurs is dit jaar 134 miljoen euro beschikbaar. Beurzen worden toegekend per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst.

Digitaal aanvragen

U moet de lerarenbeurs digitaal aanvragen. Dat geldt ook als u voor de 2e of 3e keer aanvraagt. De aanvraagperiode loopt van 1 april tot en met 30 juni. Ook de werkgever moet een verklaring invullen en ondertekenen. 
Voor de digitale aanvraag heeft u een DigiD met sms-controle nodig.

Aanvraag lerarenbeurs gesloten

De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs 2015-2016 liep van 1 april tot en met 30 juni 2015, 24.00 uur. U kunt niet meer aanvragen voor studiejaar 2015-2016.

Hoe gaat het verder?

Medio augustus krijgt u een brief met een beschikking. 2 weken later betalen wij uw lerarenbeurs uit. Begint u later dan september, dan krijgt u het geld een maand voordat uw studie begint.

Alleen volledige aanvragen nemen wij in behandeling. Heeft u op het moment van de aanvraag nog geen ondertekende Verklaring (laatste) werkgever of inlener, dan krijgt u nog 2 weken de tijd. Daarna nemen we uw aanvraag niet meer in behandeling en moet u opnieuw aanvragen. Zolang de aanvraagperiode loopt, kunt u opnieuw een aanvraag doen.

Hoelang lerarenbeurs?

U kunt voor maximaal 3 jaar een lerarenbeurs aanvragen. De maximale subsidieduur is gebaseerd op de startdatum en de studielast van uw studie. Voor elke 30 studiepunten heeft u 1 jaar recht op een lerarenbeurs. Om de beurs te kunnen behouden, moet u jaarlijks minimaal 15 studiepunten halen.

Voor een premaster of schakelprogramma kunt u maximaal 1 jaar lerarenbeurs krijgen. Daarna kunt u nog maximaal 2 jaar een beurs krijgen voor de bijbehorende universitaire masteropleiding.

Jaarlijks aanvragen

De lerarenbeurs moet u elk jaar opnieuw aanvragen, want de subsidie voor studiekosten en voor studieverlof wordt telkens voor één studiejaar toegekend. Heeft u al eerder een lerarenbeurs gehad, dan krijgt u voorrang als u voor een 2e of 3e jaar aanvraagt.

Aanvragen vanuit Caribisch Nederland

Woont u in Caribisch Nederland en heeft u geen burgerservicenummer? Dan gaat het aanvragen van de lerarenbeurs iets anders. U moet dan een aanvraagformulier gebruiken. Dit kunt u opvragen via lerarenbeurs@duo.nl. Zet 'Aanvraag formulier lerarenbeurs' in het onderwerpveld.  

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Lerarenbeurs: 050 599 90 99. Of stuur een mail naar lerarenbeurs@duo.nl.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt