Leraar

Particulieren Leraar Aanvragen Lerarenbeurs

Aanvragen Lerarenbeurs

Digitaal, van 1 april tot en met 31 mei

Voor de Lerarenbeurs is dit jaar 86,5 miljoen euro beschikbaar. Beurzen worden toegekend per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst.

Digitaal aanvragen

U moet de Lerarenbeurs digitaal aanvragen. Dat geldt ook als u voor de 2e of 3e keer aanvraagt. De aanvraagperiode loopt van 1 april tot en met 31 mei. Ook de werkgever moet een verklaring invullen en ondertekenen. 
Voor de digitale aanvraag is een DigiD met sms-controle nodig.

Aanvraagperiode lerarenbeurs gesloten

De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs 2014-2015 liep van 1 april tot en met 31 mei 2014, 24:00 uur. U kunt nu niet meer aanvragen voor studiejaar 2014-2015.

Hoe gaat het verder?

Na uw aanvraag krijgt u een brief met een beschikking, uiterlijk eind juli. Ongeveer een maand voordat uw studie begint, krijgt u de subsidie voor uw studiekosten.

Hoelang Lerarenbeurs?

U kunt voor maximaal 3 jaar een Lerarenbeurs aanvragen. De maximale subsidieduur is gebaseerd op de startdatum en de studielast van uw studie. Voor elke 30 studiepunten heeft u 1 jaar recht op een Lerarenbeurs. Om de beurs te kunnen behouden, moet u jaarlijks minimaal 15 studiepunten halen.

Jaarlijks aanvragen

De Lerarenbeurs moet u elk jaar opnieuw aanvragen, want de subsidie voor studiekosten en voor studieverlof wordt telkens voor één studiejaar toegekend. Heeft u al eerder een Lerarenbeurs gehad, dan krijgt u voorrang als u voor een 2e of 3e jaar aanvraagt.

Aanvragen vanuit Caribisch Nederland

Woont u in Caribisch Nederland en heeft u geen burgerservicenummer? Dan gaat het aanvragen van de Lerarenbeurs iets anders. U moet dan een aanvraagformulier gebruiken. Dit kunt u opvragen via lerarenbeurs@duo.nl.

Contact

Als u nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Lerarenbeurs: (050) 599 90 99. Of stuur een mail naar lerarenbeurs@duo.nl.

Feedback

Wat vind je van de website?

Om de website voor jou nog beter te maken, willen we graag weten wat je ervan vindt. Help je ons verder?

Ja, ik doe mee! Nee, bedankt