Het EVC-register

EVC staat voor Erkennen van Verworven Competenties. DUO beheert het EVC-register. U kunt DUO benaderen voor wijzigingen in het register.

Geen nieuwe opnames in register

Vanaf 1 juli 2016 is het register bevroren. Er worden geen nieuwe domeinen meer toegevoegd. Wijzigingen in erkenningen voert DUO nog tot 31 december 2017 uit. Ze worden wekelijks in het register bijgewerkt. Het EVC-register staat op DUO Particulier.

Erkenning geldt voor domein

Als een EVC-aanbieder al een erkenning heeft, geldt die voor alle standaarden binnen het domein. De EVC-aanbieder hoeft al deze standaarden niet per se aan te bieden.

Wijzigingen doorgeven

Als u extra standaarden wilt aanbieden die binnen het domein vallen waarvoor u een erkenning heeft, moet u dit doorgeven aan DUO. Dit kan per mail. Als u standaarden niet meer uitvoert, moet u dit ook doorgeven. DUO past dit aan in het EVC-register. Ook adresgegevens of contactpersonen kunt u per mail laten wijzigen.

Stoppen als aanbieder

Als u stopt met EVC, stuurt u een mail naar DUO. Iemand die bevoegd is om namens de EVC-houder op te treden, moet de mail sturen. Hij geeft aan per wanneer u stopt als aanbieder. U hoeft geen bewijsstukken mee te sturen.

EVC-erkenning overnemen

Wanneer een andere partij als rechtsopvolger onder algemene titel een erkenning wil overnemen, kan dat onder voorwaarden. Neem hierover contact met ons op.

Contact

DUO kan uw vragen beantwoorden over de erkenning als EVC-aanbieder, wijzigingen in het EVC-register of uitschrijving.
Voor overige vragen gaat u naar het Nationaal Kenniscentrum EVC.

Dienst Uitvoering Onderwijs
Registers en Examens / EVC (kamer Z.19.17)
Kempkensberg 12
9722 TB Groningen
050 599 90 00 (optie 7)
evc@duo.nl