Organisatie

Organisatie

Organisatie DUO in top 3 'beste overheidsorganisatie 2016'

DUO in top 3 'beste overheidsorganisatie 2016'

DUO was één van drie finalisten in de verkiezing van de beste overheidsorganisatie van het Jaar 2016. Met de gemeente Leeuwarden en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond behoorde DUO tot de top 3. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en DUO op een gedeelde tweede plaats. De uitreiking van de Overheidsawards vond 14 november plaats in de Ridderzaal in Den Haag.

Open en betrokken organisaties

De jury was onder de indruk van kwaliteit van de finalisten van 2016: “niet alleen zijn het open en betrokken organisaties met een relatief groot extern draagvlak. Ook spelen ze proactief in op veranderingen en scoren ze relatief hoog als het gaat om bedrijfsvoering, medewerkerstevredenheid en innovatievermogen.” Over DUO vermeld de jury: ‘DUO heeft mondige klanten en weet hen tevreden te stellen. DUO is continue op zoek naar verbetering en vernieuwing in de dienstverlening. De communicatie via kanalen als Twitter en Facebook is goed op orde. DUO is een ICT-organisatie die de primaire processen goed op orde heeft. Het een vooraanstaande organisatie als het gaat om uitwisseling van studentendata en zet zich in voor internationale mobiliteit van studenten.’

Over de Verkiezing

De verkiezing van de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de Vereniging voor OverheidsManagement in samenwerking met de Unie van Waterschappen, Vereniging voor Bestuurskunde, IPO, BZK, ICTU, VNG en KING. Eerder dit jaar kreeg DUO het Gouden oor uitgereikt voor de manier waarop de organisatie met klantfeedback omgaat.